mammas fisksoppa



organiserat kaos osv.
 
Det här behöver du:
1 gul lök
3 morötter
1 liten fänkål
1 paket musselkött
1 paket torsk (eller annan valfri fisk)
Tomatpuré
2 fiskbuljongtärningar
En skvätt matlagningsvin (vitt)
Cayennepeppar
2 dl matlagningsgrädde/vispgrädde
 
Gör såhär:
1.  Hacka löken, morötterna och fänkålen i valfri storlek. Fräs i olivolja i en stor kastrull.
2. Häll på ca? 7 dl vatten. (Jag använder aldrig mått så man får höfta lite) och tryck i så mycket tomatpuré som önskas. TYP, 2 matskedar och matlagningsvinet! Ha i fiskbuljongstärningarna och låt allt puttra under lock tills morötterna börjar mjukna.
3. Häll i grädden och rör om. Skär fisken i kvadratstora bitar och lägg i de tillsammans
med musslorn i den stora grytan. Häll på mer vatten om du tycker att den är för lik en
gryta och vill ha  mer "soppigt". Krydda med cayennepeppar. Ta bara liiite om du inte
gillar så starkt. Låt puttra tills fisken och muslorna är klara, ca 7 min. 

TADA!
 
 
 
mat & bakning | |
Upp