Mina dumplings

För ett tag sedan gjorde jag egna dumplings. De blev jättegoda!
I en dumplingsfyllning kan du ha i allt som du tycker är gott. Jag började
med att googla på dumplingsrecept för att se vad man "brukar" ha i en dumpling
och kom sedan på mitt egna recept. Dumplingsdegen finns att köpa på välsorterade
asiatiska livsmedelsbutiker. (I Örebro finns det en jättebra bredvid Willys Hemma i City)

Om du vill göra mina dumplings, gör såhär!

 
 
Det här behöver du:
En halv kruka Färsk koriander
En och en halv portadello-svamp, eller annan svamp.
ca, 350 gr Kycklingfärs
Färsk ingefära
Lime
2 Salladslökar
Japansk soya
Dumpling-deg 
(Är relativt lätt att göra egen deg också)
Lite olja till stekningen
 
Räcker till cirka 25 dumplings eller mer
 

Såhär gör du:
1.Börja med att hacka svampen i så små bitar som möjligt. Tänk på att en dumpling är ganska liten och att
det bara får plats ca en matsked i varje knyte. Det är då viktigt att du hackar allt så smått som det går, så att du får med alla smaker. Hacka sedan salladslöken i lika små bitar och riv ingefäran. Ta fram dumplingdegen om du har haft den i frysen så att den hinner tina.

2.Stek kycklingfärsen på ganska hög värme och "hacka" sedan med stekspaden så att det blir en färs. Kycklingfärs är väldigt mjuk och blir därför lätt lite degigt. Ha sedan i den hackade svampen, salladslöken och den rivna ingefäran. 

3. Stek allt tills det blir genomstekt och ha sedan i så mycket koriander som du önskar. Häll på en skvätt
med japansk soya och dela en lime och pressa ur saften ur limehalvan. Stek tills alla smaker har satt sig.
Låt färsen kallna en stund. 

4. Lägg sedan ett blad med dumplingdeg i handlfatan och använd en liten sked att fylla dumplingen med. 
Lägg fyllningen på ena sidan och vik sedan över den andra sidan av degen. Krama kanterna så att det
blir ett vågigt mönster. Desto längre du kramar desto "varmare" blir degen och då sluts den helt.
 
5. Efter att du gjort alla dina små dumplings så sätter du på en stor kastrull med vatten och låter koka upp. 
Lägg i dumplingsen och låt sjuda i 3 minuter. Lägg de sedan på en tallrik och låt svalna.

6. Sist men inte minst steker du dina dumplings på ganska hög värme i rikligt med olja så att de får
en knaprig lite lätt friterad yta. Servera dom med glasnudlar, ris eller bara som dom är. 
 
 
 
 

Doppa i soya eller sweet chilli-sås. 

MÖMS!
 
mat & bakning | |
Upp