vegetarisk vardagsmat

 
 
Grön ärtsoppa med mangochutney-quesadillas

- typ 3 portioner

*En gul lök
*En klyfta vitlök
*En skvätt grönsaksbuljong
*ca 300 gr frysta gröna ärtor
*vitpeppar
*ca 1 dl creme fraiche
*olivolja/smör
* ca 4 dl vatten

1. Hacka vitlök & lök och bryn i en stor kastrull med olivolja eller smör. När lökarna fått
lite färg så kastar du buljongen (typ 3 msk) och ärtorna i kastrullen. "stek" en stund och
rör runt. När ärtorna  börjat fått lite färg så häller du på ca 3-4 dl vatten
(du kan ha i mer sen om du tycker  den är för tjock)
2. Låt allt koka tills ärtorna blir mjuka (ca 5-10 min)
3. Ta bort kastrullen och mixa med stavmixer. Tillsätt sedan creme fraiche och vitpeppar.
Ett tips är att vispa med en ballongvisp lite sakta för att undvika klumpar. Värm på lite till.
 
Quesadillias

Egentligen kan man fylla quesadillas med lite vad som helst. Men ost är nästan ett måste.
Dessa fyllde jag med fetaost och mango chutney. Smula över fetaost över en hel tortillia,
bred sedan på mangochutney uppepå och vik ihop. Stek sedan i olja i stekpanna på
medelvärme tills den fått en fin yta på båda sidor.

Klart!
mat & bakning | |
Upp