angående mindfulness

 
"Mindfulness är en medvetenhet som uppstår när vi är uppmärksamma avsiktligt, i nuet, och utan dömande på saker och ting som de är."
 
Kan tyckas flummigt. Känner dock att det kanske är just vad en behöver. Livet rullar ofta på med skola, praktik, extrajobb, kompisar, helgaktiviteter, semesterplaner, framtidstankar och vardagsbestyr. Emellan allt detta tankar vi hjärnan med information och intryck från vänner, tv, partner och sociala medier. Men, NÄR? stannar vi upp och ens andas och tänker något i stil med, vad nöjd jag är med min tillvaro och hur jag känner just nu. Jag vet inte riktigt om jag har uppfattat mindfulness på rätt sätt men de övningar som går att hitta exempelvis här och här gör att jag för en gångs skull bara slappnar av och känner efter. 
 
 
Jag är lite rädd för att jag, och många andra, bara kör på. Vi är så upptagna och bortskämda med att det ska hända något hela hela tiden att vi inte ens ägnar några tankar åt det vi faktiskt har. Och det som vi faktiskt åstadkommit. Ett tips på en annan grej som jag gjorde förra veckan är att ta fram en skrivbok och bara skriva ner alla ställen du har besökt, exempelvis städer i Sverige eller länder i världen. När du gör detta minns du automatiskt tillbaka på vad du gjorde där, med vem du var där och om det var bra eller dåligt. Detta har kanske inget med mindfulness-meditation att göra men kan ändå vara en bra övning för att bara bearbeta dina minnen och intryck.


allt mellan himmel och jord | |
Upp